Meimaand feestmaand bij Rijksmuseum Muiderslot

Geschreven door Redactie

Bij het Muiderslot worden in de maand mei veel speciale dagen gevierd. De maand begint met de meivakantie waarin kinderen de baas zijn.

Tijdens Moederdag zetten we alle moeders en oma’s in het zonnetje. Op Hemelvaartsdag kun je het kasteel komen bestormen en beide Pinksterdagen ben je welkom op een Middeleeuws kasteelfeest met ridders en jonkvrouwen, muziek en allerlei doe-activiteiten. Kids zijn extra welkom in het kasteel op zondag op 16 en 30 mei bij speciale creatieve workshops, zoals het bouwen van een kasteel met suikerklontjes.

In de meivakantie van 1 tot en met 9 mei zijn kinderen de baas in het Muiderslot. ‘Juniorgidsen’ geven deze week gratis coronaproof optredens in het kasteel. Zij kruipen in de huid van vroegere bewoners, hun kinderen én bezoekers aan het kasteel. 

Tijdens de fit food workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar ontdek je over gezond en duurzaam eten, doe je voedselproefjes en maak je een vegetarisch, gezond gerecht met kruiden die zelf plukt in de tuinen van het Muiderslot. Lekker, leuk, gezond én duurzaam dus. Reserveren via de website, kosten 7,50 euro.

Verras je lieve, eigenwijze, stoere of actieve moeder of oma op 9 mei met een bezoekje aan het Muiderslot. Extra leuk vanwege de workshop ‘bierbrouwen voor vrouwen’. Er zijn die dag ook speciale rondleidingen ‘Sterke Vrouwen’, over de stoere vrouwen uit de geschiedenis van het Muiderslot. Reserveren voor workshop bierbrouwen en ‘Sterke Vrouwen’-rondleidingen kan via de website. En tijdens het Pinksterweekend waan je je op het Muiderslot even in de middeleeuwen. 13de-eeuwse ridders en jonkvrouwen laten zien hoe zij vroeger leefden en de vijand op afstand hielden. 

Kijk voor meer info op ww.muiderslot.nl









Onze Ambassadeurs