CBS: Producentenvertrouwen in de toekomst iets gedaald

Geschreven door Redactie

Ondernemers in de industrie waren in februari minder optimistisch over toekomstige bedrijvigheid dan in januari. Ook waren ze iets minder positief over de voorraden. Over orders was men iets minder negatief dan in de maand ervoor.

Eén element van het producentenvertrouwen is wel positief: het aantal ondernemers dat de voorraad eindproduct te groot vindt is kleiner dan het aantal dat de voorraden te klein vindt.

De verwachte bedrijvigheid komt in februari precies op nul uit. Dit betekent dat het aantal ondernemers dat verwacht dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen even groot is als het aantal ondernemers dat afname van de productie voorziet.

De ondernemers in de transportmiddelenindustrie waren in februari het meest positief. In deze bedrijfstak nam het vertrouwen fors toe, terwijl het in de meeste andere bedrijfstakken afnam. De producenten in de textiel-, kleding- en lederindustrie waren in februari het meest negatief.

Het Duitse producentenvertrouwen is in februari juist gestegen. Men is daar positief over heden en toekomst. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor Nederland.






Onze Ambassadeurs