Zeven stappen naar duurzaam eten
Stap voor stap naar een beter milieu!
Iedereen wilt wel een beter milieu, maar wat sommige vergeten is dat je het milieu ook kan verbeteren door duurzaam te eten en met deze 7 stappen leer ik jou hoe je dat kunt doen!
- Verspil zo min mogelijk voedsel. Door slim te kopen, koken en bewaren hoef je minder voedsel weg te gooien.
- Eet minder rood en bewerkt vlees: Vlees heeft een hoog milieu-impact. Vervang daarom rood vlees met peulvruchten.
- Neem niet meer zuivel als nodig: Voor je het milieu is het gunstig om niet te veel porties zuivel te nemen.
- Eet niet meer dan je nodig hebt: Als iedereen die te veel eet, minder gaat eten, levert dit veel winst op voor het milieu.
- Drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken en alcohol.
- Frisdranken, vruchtensappen en alcohol hebben een hoge klimaatbelasting.
- Ga voor volkoren graanproducten, groente en fruit: Geef bij het samenstellen van je maaltijd de voorkeur aan plantaardige producten.
- Let bij groente en fruit op herkomst en seizoen: Groente en fruit hebben een lage milieudruk.