Rode gloed en vieze auto's door Saharastof

Geschreven door Redactie

De zonsondergang maandagavond is mogelijk net wat roder dan normaal, net als de zonsopkomst dinsdagochtend. Met een beetje pech zit ook je auto nog onder het zand.

Dat komt door een grote wolk Saharastof die over Nederland trekt.

Het stof zit in een hogere luchtlaag en waait vanuit de Saharawoestijn in Afrika zo naar de polder. Het verschijnsel is niet uniek en komt een paar keer per jaar voor. "Maar deze keer kunnen we het goed zien aan de zonsondergang en de zonsopkomst", zegt weervrouw Diana Woei van Omroep Flevoland.Het stof is niet gevaarlijk maar kan wel voor hinder zorgen. "Als er een paar regendruppels in de wolken zitten, komt het naar beneden. Het kan dan op bijvoorbeeld je auto gaan zitten", aldus Woei.

Onze Ambassadeurs