De Zweedse keuken

Geschreven door Redactie

In Zweden staan ze, net als in andere Scandinavische landen, bekend om de vele visgerechten.

Niet zo gek ook, want er leven in Zweden maar liefst 37 verschillende soorten vis. De meest populaire vissen zijn natuurlijk de verse zalm en de forel, die in snelstromend water rivier opwaarts zwemmen.

Een favoriet onder de Zweedse bevolking, en toch het meest typische en elementaire Zweedse gerecht, is de gepekelde haring. De ingezouten haring wordt geserveerd met verschillende smaken zoals ui, knoflook, dille en mosterd, vaak in combinatie met aardappelen, zure room en soms gekookte eieren.

En natuurlijk zijn de Zweedse gehaktballetjes onmisbaar! We kennen ze allemaal wel van de IKEA, maar in Zweden zijn ze het allerlekkerst. De gehaktballen worden vaak geserveerd met aardappelpuree, roomsaus en linzenbessen. Nu we het toch over vlees hebben, misschien is het meest bijzondere stukje vlees in Zweden toch wel de rendierbiefstuk.


Onze Ambassadeurs