Actie: Meer bomen, meer groen

Geschreven door Redactie

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht 10.000 gratis boompjes uit en inwoners uit Eemnes mogen meedoen.

Bomen zijn groen en gezond en ze versterken de natuur. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot is enthousiast over de bomenactie: “Komende jaren willen we in de provincie 600.000 extra bomen planten. Dat is goed voor mens en natuur. Daarom ondersteunt de provincie graag dit project waarbij mensen hun eigen woonomgeving groener maken. Wat leuk, dat zoveel mensen hier enthousiast over zijn.”

Mensen kunnen kiezen uit acht verschillende soorten boompjes, zoals de haagbeuk, gele kornoelje en de meidoorn. Deelnemers kunnen tussen de tien en veertig boompjes meenemen. Het zogenoemde plantmateriaal is op meerdere plekken op te halen via een ‘bomen drive-thru.’ De ophaallocaties zijn onder andere in Utrecht en Leusden.

Tot en met 8 maart kun je je opgeven via www.planboom.nl/uitdeelactie. Op 12 en 13 maart kunnen deelnemers de boompjes op meerdere plekken ‘coronaproof’ ophalen.









Onze Ambassadeurs