Schaatsen in coronatijd

Geschreven door Redactie

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent pret op natuurijs. Schaatsen is een wijdverbreide traditie in Wijdemeren! De lust om te schaatsen op natuurijs biedt een welkome afleiding van deze voor veel mensen moeilijke coronatijd.

De gemeente roept schaatsers wel op rekening met elkaar te houden op het natuurijs en de geldende coronamaatregelen in acht te nemen. Vermijd dus drukke plekken en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wil je het ijs op? Blijf dichtbij huis en zoek vaarten en sloten in jouw eigen omgeving om zo reisbewegingen te beperken.

- Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan;
- Kleedkamers en kantines zijn dicht;
- Koek en zopie tenten zijn niet toegestaan;
- Afhaalpunten bij reguliere horeca en clubhuizen van ijsverenigingen waar sprake is van gereguleerde toegang zijn wel toegestaan. Uiteraard geldt ook hier de 1,5 meter regel. Het mag niet te druk worden en ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Banken of tafels bij de afhaalplek zijn ook niet toegestaan.
- Er geldt een alcoholverbod op en rond de plassen vanaf vrijdag 12 februari.

Meer informatie over schaatsen en het coronavirus vindt u op www.rijksoverheid.nl.

De gemeente attendeert er nadrukkelijk op dat het ijs niet overal betrouwbaar is en schaatsen op eigen risico plaatsvindt. Kijk op de website van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB), of check de lokale ijsclubs via www.wijdemeren.nl/schaatsen2021.

Onze Ambassadeurs