Schaatsen in Wijdemeren

Geschreven door Redactie

Gemeente treft verkeersmaatregelen en zet hosts in.

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret op natuurijs.

Schaatsen is een wijdverbrijde traditie in Wijdemeren! De lust om te schaatsen op natuurijs biedt een welkome afleiding van deze voor veel mensen moeilijke corona-tijd. Door de coronamaatregelen moet het schaatsen vanzelfsprekend wel veilig plaatsvinden. Anderhalve meter afstand houden is noodzakelijk. Volwassenen mogen schaatsen in groepjes van twee, maar alleen op anderhalve meter afstand. Kinderen en jongeren onder de 17 jaar mogen in grotere groepen schaatsen.

Maatregelen als gevolg van corona bij het schaatsen

Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan. Kleedkamers en kantines zijn dicht. Ook koek-en-zopie-tenten zijn niet toegestaan. Afhaalpunten bij reguliere horeca en clubhuizen van ijsverenigingen waar sprake is van gereguleerde toegang zijn wel toegestaan. Uiteraard geld ook hier de 1,5 meter regel. Het mag niet te druk worden bij de afhaalplekken. Ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Banken of tafels bij de afhaalplek zijn ook niet toegestaan. Er geldt een alcoholverbod op en rond de plassen vanaf vrijdag 12 februari.

Aanvullende verkeersmaatregelen

In verband met de voorspelde vorst zijn er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Om de toeloop van schaatsliefhebbers in goede banen te leiden, treft de gemeente verkeers- en parkeermaatregelen in de hele gemeente Wijdemeren. Deze maatregelen zijn donderdag 11 februari vanaf 7.30 uur ingegaan voor zolang de ijspret duurt. De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de omliggende gemeenten, politie, Veiligheidsregio, en de schaatsverenigingen.

Kom met de fiets

Advies is om waar mogelijk op de fiets te komen. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij het gemeentehuis van Wijdemeren, Rading 1 in Persbericht 11 februari 2021 Loosdrecht en op een weiland van Natuurmonumenten op de Oud-Loosdrechtsedijk tegenover Jachthaven het Anker.

De gemeente leidt het verkeer richting Loosdrecht op de Vreelandseweg (N201) over de ’s-Gravelandsevaartweg. Het verkeer richting Ankeveen op de Loodijk (N236) wordt geleid over het Hollands End. Het verkeer richting Kortenhoef op de Vreelandseweg (N201) wordt geleid over de Kortenhoefsedijk. De Herenweg is afgesloten vanaf de Nieuweweg. Verkeer dat in Ankeveen moet zijn kan de bestemming bereiken via de Loodijk.

Onze Ambassadeurs