Oplichtster plundert bankrekening terwijl ze haar moeder belt

Geschreven door Redactie

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van een vrouw die zich voordoet als pakketbezorgster. In de video is haar stem goed te horen als ze in Amersfoort haar moeder belt, terwijl ze de bankrekening van een ouder echtpaar plundert bij een pinautomaat aan de Utrechtseweg in Hilversum.

De beelden zijn van bijna twee maanden geleden. De vrouw lichtte op 18 december een 89-jarige bewoner van de Drentsestraat in Amersfoort op. Hij overleed twee weken later. Volgens zijn echtgenote door de stress die hij kreeg toen hij ontdekte dat hij voor 1400 euro was opgelicht.

De gezochte vrouw kwam bij het echtpaar aan de deur met een pakketje. Ze zei dat er 1 euro bezorgkosten moest worden betaald met een pinapparaat. Maar het pinkastje was nep en alleen bedoeld om de pincode te achterhalen. Door een snelle wisseltruc kreeg de vrouw de pas in handen, waarna ze het geld kon opnemen.

Een 80-jarige inwoner van Amersfoort is eveneens opgelicht door de vrouw. Dit keer had ze niet alleen een pakketje, maar ook een cadeaukaart bij zich. De vrouw wist opnieuw pinpas en -code te stelen. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze pint aan de Regenboogstraat in Amersfoort. Later is ze te zien bij een automaat in Hilversum. In totaal neemt ze bijna 5000 euro op. De politie hoopt dat de vrouw snel gestopt kan worden. Tips doorgeven kan via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.















Onze Ambassadeurs