Grote stap voor impuls winkelcentrum Meenthof in Kortenhoef

Geschreven door Redactie

Samen met ontwikkelcombinatie Aalberts, DID b.v. en PeJoLam b.v. werkt de gemeente Wijdemeren al geruime tijd aan een plan voor een kwaliteitsimpuls van winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef. Nu de gemeenteraad akkoord is met het stedenbouwkundig kader kan de bestemmingsplanprocedure voor de eerste fase gestart worden.

De plannen voorzien in gedeeltelijke nieuwbouw en aanpak van de buitenruimte om achteruitgang van dit belangrijke boodschappencentrum te voorkomen. Op de plek van de Dobber wordt opnieuw gebouwd en komt ruimte voor extra winkels en 23 appartementen, waarvan drie sociale huurappartementen. Dit is de eerste fase van het project.

Ook voor de hoek van de Curtevenneweg met de Dodaarslaan staat nieuwbouw gepland met commerciële ruimtes en appartementen, waarvan minimaal een derde sociale huurappartementen. Op deze plek staan momenteel garageboxen. Deze zogenaamde tweede fase wordt in 2021 verder onderzocht en uitgewerkt. In de derde fase introduceert de ontwikkelaar een idee voor de aanpak van de gevels binnen het winkelcentrum. Het winkelcentrum is in de jaren ’70 gebouwd en daarna stapsgewijs uitgebreid. Hierdoor is een onsamenhangende uitstraling ontstaan. Het is aan de eigenaren en winkeliers van de panden om dit plan verder uit te werken en uit te voeren.

De nieuwbouw en toevoeging van winkelmeters en appartementen vraagt om extra parkeerplaatsen. Daarnaast is het laden en lossen van vrachtwagens op deze locatie een probleem. Het college wil daarom het liefst de buitenruimte in zijn geheel aanpakken: rondom het gehele winkelcentrum, bovengronds en ondergronds. Zo kan tevens een deel van het in Kortenhoef benodigde gescheiden rioolstelsel worden aangelegd. Of dit financieel haalbaar is, wordt in 2021 onderzocht.

Wethouder Jan Klink: “Ik ben blij dat we deze volgende stap kunnen zetten richting de uitvoering van de plannen voor de Meenthof. Zo zorgen we ervoor dat het een aantrekkelijk en bruisend winkelcentrum blijft, waar onze inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar zij terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen.”

Onze Ambassadeurs