Test voor basisschoolkind niet verplicht maar dan wel tien dagen quarantaine

Geschreven door Redactie

Ook voor schoolgaande kinderen gelden de gebruikelijke regels voor contact met een besmette persoon, zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat betekent dat het voor kinderen niet verplicht wordt om zich te laten testen na een vastgestelde besmetting in de klas, maar dat ze in dat geval wel in totaal tien dagen in quarantaine moeten.

"Verplicht testen kan en mag niet, en dat gaan we ook niet doen", aldus de woordvoerder. Nadat een klasgenoot positief is getest op het virus, moeten kinderen vijf dagen in quarantaine. Dan kunnen ze vrijwillig een coronatest ondergaan. Als daaruit blijkt dat een kind het virus niet heeft opgelopen, dan kan het weer naar school.

Maar kinderen die niet na vijf dagen getest worden, moeten dan nog eens vijf dagen in quarantaine blijven. Dat was ook al het geval bij het huidige beleid. Voor andere gezinsleden gelden in het geval van een besmetting in de klas dezelfde regels als bij een gewone quarantaine, vertelt de woordvoerder. "Als je in contact bent geweest met iemand die positief test op het virus, moet je in quarantaine. Als het lukt om afstand te houden van je gezinsleden, dan hoeven zij niet in quarantaine." Indien het kind zelf ook ziek is, gelden weer andere regels.








Onze Ambassadeurs