GGD vaccineert géén ouderen aan huis

Geschreven door Redactie

Bij het GGD-callcenter ontvangen ze berichten dat ouderen in onze regio worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis.

De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Alle GGD COVID testen en/of vaccinaties zijn gratis. Alleen oplichters vragen u uit naam van de GGD’en om te betalen. Maak geen geld over, maar meld het bij de politie.
Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen vaccinatie-uitnodiging van het RIVM of huisarts Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek aan de Burgemeester de Bordesstraat in Bussum. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. De GGD heeft de huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken.

Onze Ambassadeurs