Voor en nadelen van Turkse koffie

Geschreven door Redactie

Wat zijn de voor en nadelen van Turkse koffie?

Verlicht stress: Met mate Turkse koffie drinken vermindert stress. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat Turkse koffie het risico op depressie met ongeveer 40% vermindert.

Het geeft energie: Wie de dag energieker wil beginnen, wordt aangeraden om na het ontbijt een kopje Turkse koffie te drinken.

Het geeft een gevoel van verzadiging: Turkse koffie, die een gevoel van verzadiging geeft, staat regelmatig op de dieetlijsten. Wie snel en gezond wil afvallen, kan Turkse koffie drinken zonder suiker of met weinig suiker tussen de maaltijden door.

Versterkt geheugen: Veel onderzoeken hebben aangetoond dat Turkse koffie het geheugen versterkt.

Goed voor de lever: Door leververvetting te voorkomen, vermindert koffie ook het risico op cirrose met de helft.

Nadelen:

Slapeloosheid: Turkse koffie, een koffie met een hoog cafeïnegehalte, veroorzaakt slaapstoornissen. Cafeïne is een stimulerende stof. Om deze reden hebben mensen die veel koffie drinken, moeite met slapen, hoe moe ze ook zijn. Dit veroorzaakt vermoeidheid, slechte concentratie en afleiding. Zowel slapeloosheid als de stimulerende stoffen in koffie veroorzaken bij sommige mensen prikkelbaarheid. Kruidenthee moet worden geconsumeerd in plaats van zwarte thee en koffie om constante prikkelbaarheid te verminderen.

Hartritmestoornissen: Vooral voor mensen ouder dan 50 jaar kan het drinken van meer dan 1 kopje Turkse koffie per dag hartkloppingen veroorzaken.


Verzwakking van het immuunsysteem: Meer cafeïne dat het lichaam binnenkomt dan het nodig heeft, betekent een afname van vitamines in het lichaam. Dit zorgt er indirect voor dat het immuunsysteem verzwakt en de lichaamsweerstand afneemt. Het risico op het krijgen van winterziektes, vooral griep en verkoudheid, neemt toe.

Onze Ambassadeurs