Nieuwe werkgroep aan de slag met uitwerking plannen Kleine Spoorbomen

Geschreven door Redactie

Op 21 januari is de gemeente Hilversum van start gegaan met een nieuwe werkgroep met omwonenden van de overweg ‘Kleine Spoorbomen’.

Onderwerp is het uitwerken van de plannen voor het ontwerp van een overweg voor langzaam verkeer. In mei vorig jaar heeft de gemeenteraad, mede op basis van het advies van een klankbordgroep van buurtbewoners, besloten deze spoorwegovergang af te gaan sluiten voor gemotoriseerd verkeer. 


Het doel van de nieuwe werkgroep is om gezamenlijk met de gemeente de plannen uit te werken om de spoorwegovergang en de aanliggende straten verkeersveiliger maken. Aan de werkgroep neemt een aantal omwonenden deel. Zij denken mee en geven de gemeente advies. Het is de bedoeling om zo gezamenlijk tot een voorstel te komen over de inrichting van de overweg bestaande uit de twee wegkruisingen aan beide zijden van de spooroverweg en de inrichting van de Noorderweg tussen de Larenseweg en de Simon Stevinweg. Ook denkt de werkgroep mee over aanvullende kleine maatregelen in de wijk om de verkeersveiligheid te verbeteren. Maatregelen aan de Johannes Geradtsweg worden in deze werkgroep niet uitgewerkt.


Wethouder Arno Scheepers (Stationsgebied) gaf de aftrap voor de bijeenkomst en heette de buurtbewoners welkom: “Ik ben erg blij met de nieuwe werkgroep. Niemand kent de verkeerssituatie rond de Kleine Spoorbomen beter dan de buurtbewoners. Hun kennis en ervaring zijn heel belangrijk voor het college om een goed besluit te nemen over de inrichting van de overweg en de omliggende straten. Ik kijk uit naar de adviezen!”


Vervolgstappen

De volgende bijeenkomst met de werkgroep is op 18 februari en het streven is om rond de zomer klaar te zijn met het voorstel. Vervolgens presenteert de gemeente het eindresultaat aan buurtbewoners en andere geïnteresseerde Hilversummers. Als het college van B en W akkoord is met het voorstel wordt het voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming en financiering. In overleg met ProRail wordt vervolgens de uitvoering van de werkzaamheden gepland. Op dit moment is de verwachting dat in 2022 gestart wordt met de werkzaamheden.


Meer informatie over de overweg Kleine Spoorbomen: www.hilversum.nl/kleinespoorbomen


Meer informatie

Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 - 34 34 20 75





Onze Ambassadeurs