Hoe je jouw reisbucketlijst maakt!

Geschreven door Redactie

Op dit moment kun je zoveel bucketlists maken als je wilt. In feite is het maken van een reis-bucketlist een leuke manier om gemotiveerd te blijven om je dromen na te jagen, vooral als reizen iets is dat je graag doet.

Je hebt er ongetwijfeld altijd van gedroomd om een ​​paar plaatsen te bezoeken, maar je bent er gewoon nooit toe gekomen, of je denkt dat het buiten je bereik ligt. Het maken van een bucketlist voor reizen helpt om een ​​plan in gang te zetten om je doelen te bereiken. Als ze worden opgeschreven, worden doelen versterkt en is de kans groter dat ze worden voltooid. Dus door een fysieke reis-bucketlist te maken, ben je een stap dichter bij je droombestemming.

Verblijf in een villa boven het water op de Malediven, maak een ballonvaart in Capadoccia of ga op safari in Afrika - wat staat er op je reis-bucketlist? Heb je een paar minuten uit je drukke leven genomen om te stoppen en echt na te denken over welke reisdoelen je wilt bereiken? Helaas wachten veel mensen tot ze ziek zijn, met pensioen gaan of een of andere levensveranderende gebeurtenis hebben gehad om echt na te denken over alle geweldige bestemmingen die ze willen zien voordat ze sterven. Enkele mensen die gewoon wachten op het "juiste" moment om te reizen. Laten we eerlijk zijn, er bestaat niet zoiets als het 'juiste' moment. Je moet die momenten creëren en ervan profiteren.

Ja, we zijn nu bij het leuke gedeelte. Hieronder hebben we de exacte stappen uiteengezet die je moet volgen om jouw epische reis-bucketlist te maken.

Stap 1: Koop een reisverslag. Ik weet niets over jou, maar ik voel me meer gemotiveerd om te schrijven als ik schrijf in iets leuks dat bij mijn stijl past. Koop een reisdagboek dat bij uw stijl past in plaats van uw reis-bucketlist op een willekeurig vel papier te schrijven. Koop een dagboek waardoor je het wilt oppakken en er consequent in wilt schrijven. Hier zijn een paar schattige die ik heb gevonden:

Stap 2: Organiseer je dagboek. Dit is gemakkelijker dan het klinkt. Organiseer je dagboek eenvoudig per continent. Dit helpt je om je bucketlist voor reizen georganiseerd te houden en je weet precies waar je een locatie kunt vinden die je eerder hebt opgeschreven om deze af te strepen. Je kunt Post-its kopen als je zin hebt om je dagboek op die manier te verdelen. Als je het simpel wilt houden, pak dan gewoon een pen en schrijf om de paar pagina's een continent.

Stap 3: Schrijf bestemmingen op die in je opkomen. Zodra je je dagboek hebt georganiseerd, begint je bestemmingen op te schrijven die in je opkomen onder het overeenkomstige continent. Heb je altijd al het Colosseum in Rome willen bewonderen? Wil je de Taj Mahal in India zien? Schrijf zoveel mogelijk bestemmingen op.

Stap 4: onderzoek naar bestemmingen. Ga je gang en word gek met deze stap. Denk aan alle geweldige plaatsen waarover je tijdens jouw leven hebt gehoord en die je altijd al wilde bezoeken. Schrijf ze op onder het juiste continentdeel. Als je wat extra reisinspiratie nodig hebt, ga dan naar Pinterest en Google en typ 'bucketlist-bestemmingen' in de zoekbalk. Je zult enorm veel posts vinden met bucketlist-bestemmingen die je aan je eigen lijst kunt toevoegen.

Stap 5: geef prioriteit aan je lijst en maak deadlines. Pak een pen en omcirkel welke bestemmingen je als eerste wilt bezoeken. Kies onder elk continent een paar plaatsen die je eerst wilt bezoeken en omcirkel ze. Schrijf vervolgens naast elke bestemming een datum waarop je deze wilt bezoeken. Ik weet dat je opgewonden bent, maar het is belangrijk om realistisch te zijn. Besteed wat tijd en bereken wat praktisch voor jou is. Als je maar twee vakantieweken per jaar hebt, is het onwaarschijnlijk dat je in één jaar Bali, Hawaii en Rome bezoekt. Door een deadline te creëren, werk je harder voor je doelen en realiseer je je welke acties je moet ondernemen om je reisdromen waar te maken.

Raad eens? Je hebt nu je geweldige reis-bucketlist gemaakt.


Onze Ambassadeurs