Avondklok en nog maar 1 bezoeker per dag

Geschreven door Redactie

Het kabinet wil een avondklok invoeren en adviseert om nog maar maximaal één bezoeker per dag thuis te ontvangen. Dat heeft minister-president Rutte gister bekendgemaakt op een persconferentie.

De avondklok gaat gelden vanaf 20.30 uur 's avonds en loopt tot 4.30 uur in de ochtend. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor mensen die naar hun werk moeten of voor mantelzorgers. Mensen die toch de straat op gaan moeten een ondertekende verklaring bij zich dragen.

Naast het verminderen van het aantal bezoekers van twee naar één, wordt ook het vliegverkeer aan banden gelegd en mogen bij begrafenissen nog maar vijftig in plaats van honderd mensen komen. Deze maatregelen gaan maandag in. Het maximum van één bezoeker per dag gaat per direct in.  

Wanneer de avondklok ingaat is niet duidelijk, dat hangt af van instemming van de Tweede Kamer.


Onze Ambassadeurs