Nog geen Weesper gedupeerden toeslagenaffaire bij gemeente gemeld

Geschreven door Redactie

Vorige maand stelde Jan Renzenbrink namens het CDA in Weesp vragen over de situatie van slachtoffers van de toeslagenaffaire in zijn plaats. Het antwoord daarop is zeer positief.


Renzenbrink wilde onder andere weten om hoeveel Weespers het gaat, welke mogelijkheden er zijn om deze mensen te bereiken en op welke manier de gemeente hulp kan bieden. 


Uit de antwoorden blijkt dat er bij de Belastingdienst vijf gedupeerde huishoudens uit Weesp bekend zijn, maar dat geen van hen tot dusverre een beroep op de gemeentelijke hulp heeft gedaan. Vanwege de privacy kunnen hun gegevens niet gedeeld worden door de overheid en weet de gemeente dus niet om welke mensen het gaat. 


De gemeente biedt ondersteuning, onder andere bij het aanvragen van de eenmalige ‘gift’ van 750 euro die gedupeerden vrij kunnen besteden. Dat bedrag staan buiten de compensatie en wordt ook niet teruggevorderd, aldus de overheid. Tot nu toe heeft de gemeente in de praktijk echter geen hulp kunnen geven, eenvoudigweg omdat geen van de gedupeerden zich gemeld heeft.  



Onze Ambassadeurs