Koop een echte ster!

Geschreven door Redactie

Het benoemen/kopen van een ster wordt algemeen beschouwd als een van de meest originele en oprechte geschenken.

Het symbool van een ster heeft grote waarde onder de mens. Het herinnert ons aan de mogelijke eeuwigheid van ons leven en de uitgestrektheid van het universum.


Het Online Star Register houdt een database bij van sterren op relatief korte afstand van onze planeet. Elke ster heeft een specifieke set coördinaten en karakters, bijvoorbeeld: RA 13h03m33.35 -49 ° 31'38.1 "dec 4.83 mag Cen.  


RA is de afkorting voor Right Ascension en dec is de afkorting voor declinatie. Ze lijken op lengte- en breedtegraad, maar ze hebben betrekking op coördinaten aan de hemel. Mag staat voor magnitude, de helderheid van de ster. De beperkende helderheid van sterren die met het blote oog worden gezien, is ongeveer magnitude 6,5. Met een verrekijker kunt je tot magnitudes van ongeveer 10 kijken. Cen staat in dit geval voor Centaurus, een van de 88 sterrenbeelden die in de lucht te vinden zijn.   


Het benoemen van een ster met behulp van een bestelformulier is eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is een naam voor je ster en een sterdatum kiezen. Je kunt de ster natuurlijk ook naar jou en je partner vernoemen.  



Onze Ambassadeurs