Vandaag is het zover: Pakjesavond

Geschreven door Redactie

Vandaag is het eindelijk zover: Pakjesavond! Tijdens Pakjesavond deelt Sinterklaas en zijn pieten alle cadeautjes uit aan kinderen in Nederland en worden deze massaal uitgepakt.

De afgelopen weken konden kinderen hun schoen zetten zodat Sinterklaas en zijn pieten cadeautjes in de schoen konden leggen. Vandaag viert Nederland dan daadwerkelijk de verjaardag van de Sint. In Belgiƫ wordt pakjesavond altijd op 6 december gevierd.

Buiten cadeautjes worden er in sommige altijd surprises gegeven en worden er ook lootjes getrokken. Het wordt vaak extra moeilijk gemaakt om het geschenk te openen. Soms moet de ontvanger van de surprise een raadsel oplossen, lagen plakband verwijderen of liedjes over Sinterklaas zingen. Wat ga jij vanavond doen ter viering van de verjaardag van Sinterklaas?


Onze Ambassadeurs