Duurzaam Blaricum

Geschreven door Redactie

Met elkaar maken we van Blaricum een duurzamere gemeente.

Benieuwd naar de plannen? Bekijk dan eens het programma van de gemeente en de regio Gooi en Vechtstreek.

Blaricum is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. Je kunt hier digitaal of telefonisch terecht voor kosteloos, onafhankelijk advies over het verduurzamen van jouw woning. Denk aan het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnepanelen of het kopen van een warmtepomp. Het loket is goed bekend met de markt. Goedkoop geld lenen om uw woning energiezuiniger te maken. De gemeente Blaricum kan je hierbij helpen met de duurzaamheidslening.

Ben je benieuwd welke andere regelingen er lokaal, regionaal of landelijk zijn? Vul dan deze Subsidiecheck in.

7 gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek werken samen aan de verduurzaming. Het betreffen Blaricum, Laren, Huizen, Gooise Meren, Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Lees over de plannen in de flyer Energietransitie samen op pad.

In verband met het Klimaatakkoord moeten de regio’s in Nederland met plannen komen om bij te dragen aan de doelen om CO2 te reduceren. De regio Gooi en Vechtstreek is daarbij een deelregio van de regio Noord-Holland Zuid. Lees meer informatie over de Regionale Energiestrategie

We gaan allemaal van het aardgas af. Maar hoe moet dat? En wanneer? En wie gaat dat allemaal organiseren? Allemaal vragen waarop de gemeente antwoorden gaat geven in de 'Transitievisie Warmte' die ze aan het maken is. Gemeente Blaricum werkt hierin samen met de gemeenten Laren, Wijdemeren, Gooise Meren en Huizen.
 

Onze Ambassadeurs