"Vier geen Halloween en Sint-Maarten"

Geschreven door Redactie

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ontraadt viering Halloween, Sint Maarten. Kerstmarkten gaan niet door.

Op 31 oktober wordt Halloween gevierd in een aantal gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek en op 11 november Sint-Maarten. De veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek raadt met klem, de inwoners van de betreffende gemeenten aan, om de viering van beide feesten op een alternatieve manier in te vullen, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

De dringende oproep vanuit de veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren. Ook kerstmarkten dit jaar geen doorgang vinden. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van Oud en Nieuw is nog niet bekend. Hierover wordt naar verwachting na 9 november 2020 een besluit genomen.

Eerder was al door de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek besloten de Sinterklaasintochten en andere Sinterklaasoptredens niet door te laten gaan. Digitale alternatieven zijn ruim voorhanden en de veiligheidsregio adviseert hiervan gebruik te maken. 

Onze Ambassadeurs