HEMA introduceert OokWorst

Geschreven door Redactie

Het duurde even, maar dan heb je ook wel wat. De iconische rookworst van HEMA, die voorgaande jaren zelfs al in opblaasbare vorm verscheen, is vanaf vandaag te koop in een vega jasje. OokWorst heet de vegetarische rookworst.

Waarom het zo lang duurde voordat HEMA met een vega worst is gekomen? Kwaliteit kost nu eenmaal tijd. „Wat onze rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak. Dat was de grote uitdaging en een waardig vegetarisch alternatief ontwikkelen, heeft dan ook meer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de OokWorst gewoon lekker zijn.” zeggen Demi Tammer en Lisanne Rahusen, productmanagers vleeswaren & rookworst.

En dan kwam er ook nog de lockdown tussen, die tot vertraging leidde. Vanaf vandaag is hij er helemaal klaar voor en als je hem ziet, glanst hij gewoon van gezondheid, en lijkt hij met een beetje fantasie, en als je hem goed neerlegt, ook vriendelijk te lachen. Getest is er volop, vervolgt het OokWorst-duo. Met hun collega’s, zowel vegetariërs als flexitariërs, „en we hebben een blinde, externe test uitgezet. Iedereen was zeer verrast door de goede smaak en structuur. De vegetariërs gaven aan dat deze superlekker is.” Zelf lusten ze de worst ook, het liefst met stamppot, „of op brood met een goede laag mosterd, of de vegan hotdogsaus.

Onze Ambassadeurs