Planeet Mars in oktober goed te zien

Geschreven door Redactie

De planeet Mars staat de hele maand oktober dichtbij de aarde. Daarom is hij 's nachts goed te zien.

De afstand van aarde naar Mars is wel 62,1 miljoen kilometer. Dat is een flinke afstand, maar wel dichterbij dan normaal. Dat komt niet zo vaak voor. De volgende keer dat de planeet weer zo dichtbij staat is pas over vijftien jaar.

Met het blote oog lijkt Mars op een heldere rode ster. Met een telescoop kun je ook wat van de poolkappen op de planeet zien. De planeet kon je al wel vaker met het blote oog zien, maar niet vaak zo helder als nu. Dat komt door de stand van de zon, de aarde en Mars. De zon en Mars staan beide aan tegenovergestelde kanten van de aarde. Wanneer de zon ondergaat, komt Mars op. Het zonlicht van achter de aarde, schijnt dan op de planeet. Daarom kun je hem beter zien.Onze Ambassadeurs