Een regenboogbankje in Hilversum

Geschreven door Beau de Lange wendels

Op veel plaatsen in het centrum van Hilversum ligt een zebrapad in regenboogkleuren om te laten zien dat iedereen welkom is en dat je mag houden van wie je wil. Hilversum doet er een schepje bovenop: daar staat vanaf nu ook een heus regenboogbankje.

Wethouder Karin Walters opende gisteren tijdens de Hilversumse 'Rainbow Week' het bankje en een speciale foto-expositie op de Kwekerij.

Twee geportretteerden, Monique en Yvonne, waren aanwezig en vertelden iets over hun persoonlijke verhaal. Het regenboogbankje werd geopend samen met een aantal mensen van De Meubelwerf, die de afgelopen weken druk gewerkt hebben aan de regenboogbank. 

De hele week staat Hilversum nog in het teken van inclusiviteit en diversiteit. Zo speelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek komende woensdag van 12 tot 13 uur diverse Pride-Anthems op de klokken in de Raadhuistoren. 
Onze Ambassadeurs