Hilversum staat winterterrassen toe: horeca mag overkappingen en heaters plaatsen

Geschreven door Redactie

Hilversumse horecaondernemers mogen deze winter hun terras laten staan om toch extra bezoekers te kunnen ontvangen ondanks de coronamaatregelen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Hilversumse horecaondernemers hebben al langer de wens om hun terras deze winter overdekt en dicht te maken en te verwarmen met heaters. Daarmee kunnen ze meer gasten ontvangen dan alleen de gasten die naar binnen mogen.

Het dichtzetten van tenten aan zijkanten wat horecazaken ook graag willen is op dit moment nog niet mogelijk, omdat bezoekers dan eigenlijk al weer binnen zitten en dat mag vanwege de geldende coronamaatregelen niet. 

Geen muziek

Voor de heaters gelden regels. Deze mogen doordeweeks tot 22.00 uur buiten staan en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur, als horecazaken straks weer na 22.00 uur open mogen blijven. Muziek is helemaal niet toegestaan, omdat dat te veel overlast op kan leveren voor de buurt. 

De besluiten voor de terrassen zijn tijdelijk, al geeft Hilversum voorlopig nog geen einddatum aan. Alle aanvragen die bij de gemeente binnenkomen voor de winterterrassen worden opnieuw getoetst op bijvoorbeeld verkeersveiligheid. Onze Ambassadeurs