De druktemeter is er dan eindelijk

Geschreven door Redactie

Wie wil shoppen in het centrum van Hilversum, kan sinds gisteren van te voren controleren of het niet te druk is in de winkelstraten. Hilversum heeft een 'druktemeter' die meet hoeveel mensen er in de verschillende winkelstraten lopen. Hilversum wil daarmee voorkomen dat het te druk wordt en bezoekers niet op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven.

De druktemeter had er afgelopen zomer al moeten hangen en had ook in de zomer moeten meten hoeveel mensen er op onder meer de Groest en door de Kerkstraat lopen. 

Hilversum hoopt dat bezoekers van het centrum van te voren even kijken op de kaart of het niet al te druk is op straat. Kleurt de kaart groen, dan kunnen bezoekers gerust komen. Kleurt een bepaalde straat op de kaart rood of zwart dan wordt bezoekers dringend geadviseerd om om te lopen of zelfs helemaal weg te blijven. 

De kaart wordt samengesteld aan de hand van zeventien sensoren die in het centrum hangen. De sensoren registeren wifi- en bluetoothsignalen van mobiele telefoons.

Behalve van te voren checken of het niet te druk is, wil Hilversum ook dat bezoekers van het centrum een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden. 



Onze Ambassadeurs