Hilversumse middelbare school verhuist en verandert van naam, andere school verdwijnt

Geschreven door Redactie

De Hilversumse middelbare school De Savornin Lohman gaat vanaf volgend jaar verder met een andere naam en een ander schoolgebouw. De school heet vanaf volgend schooljaar het Lucent College.

Het schoolgebouw van De Opmaat dat De Savornin Lohman straks gaat gebruiken staat aan de Larenseweg. De nieuwe naam slaat op Lucent, het bedrijf dat eerder jarenlang op het terrein tegenover de school gevestigd zat. 

Het nieuwe Lucent College gaat zich straks alleen nog richten op mavo en havo, zoals De Savornin Lohman dat nu ook al doet. Het vmbo-onderwijs van De Opmaat verdwijnt helemaal. Een laatste examenklas doet volgend jaar nog wel eindexamen op de nieuwe school, andere klassen worden ondergebracht op het nabijgelegen Hilfertsheem College.

De Savornin Lohman geeft aan de stap te zetten omdat ze het mavo- en havo-onderwijs verder willen moderniseren, zodat het beter aansluit op de wensen van leerlingen en ouders. De Savornin Lohman en De Opmaat vielen onder dezelfde scholenkoepel.

Het plan is dat het onderwijs op de nieuwe school straks aansluit om het vmbo-onderwijs van het Hilfertsheem College. Leerlingen van de ene school moeten makkelijker de overstap kunnen maken naar de ander, zo is het idee. 


Onze Ambassadeurs