Hilversumse sportclubs hoeven geen huur te betalen

Geschreven door Beau de Lange wendels

Hilversumse sportclubs die hun accommodatie huren van de gemeente hoeven geen huur te betalen over de maanden die ze door het coronavirus dicht zijn geweest. Dit geld alleen voor de maanden april mei en juni 

  Veel sportverenigingen konden vanwege de uitbraak van het coronavirus en de 'lockdown' niet sporten. Doordat ze zo lang dicht waren - en nu nog steeds niet op volle toeren kunnen draaien - kampen veel sportverenigingen met financiële problemen. Dat komt onder meer doordat kantine-inkomsten wegvallen, evenementen wegvallen en maatregelen die genomen moeten worden om 'coronaproof' te kunnen sporten veel geld kosten.  

Hilversum wil de sportclubs tegemoetkomen omdat ze tijdens de coronamaanden wel gewoon huur hebben moeten betalen. De bedoeling is dat de clubs het geld terugkrijgen.

Landelijke regeling

De gemeente Hilversum maakt aanspraak op een landelijke regeling voor sportclubs. Het Rijk heeft ongeveer negentig miljoen klaar liggen om sportclubs huur terug te betalen. Dat bedrag moet genoeg zijn om alle sportverenigingen die er aanspraak op maken te helpen. Als dat niet zo is help de gemeente Hilversum zelf mee om de sportclubs te betalen.Onze Ambassadeurs