Succes voor protesterende Laarders omstreden Brinkplan van tafel

Geschreven door Redactie

Het gaat nu definitief niet door: de gemeenteraad van Laren heeft gisteravond de stekker getrokken uit het omstreden plan om 40 bomen te kappen op de Brink voor de aanleg van een kuil waar regenwater mee opgevangen kan worden.  

De Laarder gemeenteraad nam gisteren een motie aan van de VVD, CDA en Liberaal Laren waarmee de raad aangeeft bereid te zijn om het plan voor de Brink definitief terug te draaien.

Het plan om de bomens te kappen zorgde de afgelopen weken voor veel ophef onder Laarders. Veertig bomen moesten plaats maken voor een grote kale kuil die na een hevige bui overtollig regenwater kan opvangen tegen waterlast Veel Laarders vinden dat de Brink, het kenmerkende dorpshart van Laren, te veel wordt aangetast als er tientallen bomen weg moeten.

Het vele protest leidde er afgelopen maanden al toe dat burgemeester en wethouders besloten het omstreden plan mee te wachten en te gaan kijken of er andere oplossingen zijn om de wateroverlast na hevige regenval tegen te gaan.

Nieuw plan

De Laarder politiek wil de tijd nemen om te gaan kijken wat er dan wel met de Brink moet gaan gebeuren. De politiek wil daarvoor vooral om tafel met een klankbordgroep van betrokken Laarders. De hoop is dat het nieuwe plan straks op veel meer draagvlak kan gaan rekenen.

Vast staat dat het probleem van overtollig regenwater moet worden opgelost, maar over hoe dat gaat gebeuren gaat nu opnieuw worden nagedacht. Het Laarder college gaat zich nu opnieuw buigen over een plan voor de Brink. Het van tafel halen van het oude plan moet de weg vrijmaken voor dat nieuwe plan.



Onze Ambassadeurs