Mogelijke sloop BNI Huizen


 Het oude fabriekscomplex van het BN International aan de havenstraat in Huizen. Staat op de het punt mogelijk gesloopt te worden. In opdracht van de gemeente. Maar een aantal raadsleden zijn het er niet mee eens 


De gemeente schakelde J.A. van der Hoeve in, een bureau voor bouwhistorisch onderzoek. Hierin staat het onderzoek 'zeer globaal' is en 'culturele, sociale en maatschappelijke aspecten van het complex' niet zijn meegenomen. 

Na het lezen van het onderzoeksrapport besloot wethouder Roland Boom dat het fabriekscomplex niet in aanmerking kwam voor een monumentenstatus. Maar uit het onderzoek blijkt dat het gebouw wel historische waarde heeft. Daarom pleiten de raadsleden ervoor deze kwestie voor te leggen aan de monumentencommissie. Dit ziet de wethouder niet zitten.

Historie en toekomst

Voor een mogelijke toekomstige bestemming wijst Leeuwin naar de gemeentes Hilversum en Naarden. De PvdA wil een motie indienen om deze kwestie bij de monumentencommissie te leggen of desnoods het complex een voorlopige bescherming te bieden.


Onze Ambassadeurs