Horeca Hilversum wil ook in winter terrassen

Geschreven door Redactie

Een opsteker voor Hilversumse horecaondernemers: nu het goede weer achter de rug is, hoeven de terrassen nog niet naar binnen. Ze mogen van de gemeente tot het einde van het jaar blijven staan. Dat zorgt ervoor dat de cafés en restaurants ook komende winter gasten buiten kunnen ontvangen.  

Veel horecaondernemers worstelden met hun plannen voor komende winter. Normaal gaan veel mensen weer van het terras het café of restaurant in. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat horecaondernemers dan veel minder gasten zouden kunnen ontvangen en daardoor dus veel minder omzet zien.

Winterterrassen 

Dat de terrassen mogen blijven staan is mooi, maar de horecaondernemers zijn er nog niet. Ze willen hun terrassen aanpassen tot 'winterterrassen'. De bedoeling van de winterterrassen is dat de ondernemers de tenten aan het pand vastzetten, heaters plaatsen en dat de tenten aan meerdere zijden dicht kunnen. Zo kunnen de gasten ook met slecht en koud weer, veilig borrelen op de Hilversumse terrassen.

Het zorgt ervoor dat de horeca meer gasten kan blijven ontvangen en dus ook meer omzet kunnen genereren. Maar het moet het ook voor gasten aantrekkelijk blijven maken om überhaupt te komen. Of de terrassen verder mogen worden aangepast, hangt nu af van de gemeente. De horecaondernemers hebben ondertussen een vergunning aangevraagd voor hun plannen.


Onze Ambassadeurs