‘Onderzoek verkeersveiligheid fietspad langs Vreelandseweg’

Geschreven door Redactie

Doe onderzoek naar de verkeersveiligheid van het fietspad langs de N201. Dat is de oproep aan het college van burgemeester en wethouders van de SP-fractie. Het dodelijke scooterongeval van vorige week woensdag is hiervoor de aanleiding.

In de vragen aan de verkeerswethouder Annette Wolthers (D66) laten de socialisten weten dat een ongeval niet voor het eerst is. In de laatste tien jaar zijn er al zeker vijf ernstige ongelukken geweest op het fietspad naast de Vreelandseweg. De oppositiepartij stelt daarom ook de vraag of de wethouder van mening is dat dit een onveilig punt vindt en of deze verkeerssituatie bijvoorbeeld kan worden toegevoegd aan de lijst van top tien gevaarlijke verkeersplekken in Hilversum.

Inmiddels is de plek waar de 19-jarige Daan Hendrikkx uit Baambrugge, medewerker van de Jumbo aan de Larenseweg, zijn leven verloor een gedenkplek geworden. Bloemen, kaarten en kaarsen liggen op de geluidswal langs de Vreelandseweg. Na zijn dienst bij de supermarkt stapte Hendrikx op zijn scooter en reed richting huis. 


Onze Ambassadeurs