Gooise GGD: geen toename aantal coronabesmettingen, wel meer testen

Geschreven door Redactie

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi is nog altijd zeer beperkt. Per dag komen er ongeveer één of twee nieuwe besmettingen bij. De Gooise GGD herkent zich dan ook (nog) niet in het landelijke beeld van de opleving van het coronavirus.  

Waar het aantal coronapatiënten landelijk bijna is verdubbeld, blijft het in 't Gooi erg rustig, zo vertelt woordvoerder Marian Walstra van de GGD. "We hebben afgelopen week twaalf nieuwe besmettingen gehad. Dat is heel weinig en past in het beeld dat wij hebben van het afnemende aantal coronabesmettingen in onze regio", legt ze uit. "Wij hebben natuurlijk ook gehoord van de opleving in de provincie, maar bij ons is daar echt geen sprake van."

Het coronavirus houdt zich al tijden rustig in 't Gooi. De ziekenhuizen van Tergooi hebben sinds begin deze maand ook geen coronapatiënten meer in het ziekenhuis liggen.

Wat wel opvalt is dat er juist afgelopen weekend meer mensen een coronatest hebben aangevraagd. Waar die plotse stijging vandaan komt, kan de GGD niet verklaren. "Het zou kunnen dat mensen op vakantie willen gaan en juist voor hun vakantie extra zekerheid willen hebben, maar dat is verder gissen."

Onze Ambassadeurs