Versnellen en investeren in infraprojecten

Geschreven door Redactie

Het kabinet wil de bouwsector zo goed mogelijk door deze zware tijd loodsen. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft voor een eerste pakket om bouwwerkzaamheden te versnellen ruim 44 miljoen euro beschikbaar en haalt de aanbesteding voor de A58 en de A1 naar voren. 

Het kabinet weet het zeker: investeringen in (vaar)wegen, spoor en waterkeringen zijn nodig om Nederland veilig en bereikbaar te houden.  Naast bovengenoemde gaat het om werkzaamheden tussen Tilburg en Eindhoven die worden versmeld en ook het grote project voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo wordt dit jaar nog aanbesteed in plaats van volgend jaar.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Mooi dat we nu een eerste pakket hebben waarmee we de bouw en de vele mensen die in deze sector werken kunnen ondersteunen. Voor de weggebruiker ook fijn omdat we vaart zetten achter projecten voor wegverbredingen. Met het geld kunnen we nu ook al onderhoudswerk doen wat later stond gepland.”  

Rijkswaterstaat en bouwers kijken voortdurend of onderhoudswerk eerder gedaan kan worden nu het wat rustiger is op de weg. De tijden waarop er aan de weg kan worden gewerkt zijn door Rijkswaterstaat verruimd. Recent zijn onderhoudswerkzaamheden aan de A10 en A8 versneld uitgevoerd en is het werk voor de LED verlichting op de A12 bij het Prins Clausplein naar voren gehaald.Ook op het spoor zijn de laatste weken werkzaamheden eerder afgerond, zoals bij de Schipholtunnel en de Willemspoortunnel. En is afgesproken dat ProRail blijft bekijken waar werk naar voren kan worden gehaald.


Onze Ambassadeurs