Voortgang project Lokale Energie Flexibiliteit in Eemnes

Geschreven door Redactie

Vorig jaar startte Eemnes met de Lokale Energie Flexibiliteit (LEF). LEF maakt het mogelijk om lokaal opgewekte, duurzame energie ook lokaal te gebruiken.  

Eerder meldde de gemeente al dat de bijeenkomst in mei is vervallen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Er is een nieuwe datum gepland: 15 september 2020. Uiteraard houden ze zich ook dan aan de geldende maatregelen rondom corona.  

Stand van zaken 

De leverancier I.LECO heeft een internettoepassing (dashboard) ontwikkeld. Het dashboard is bedoeld om informatie te geven over energielevering/verbruik, om energieverbruik met de buren te vergelijken en het is een opstap naar een community om elkaar te helpen om de opgewekte energie in Eemnes direct en zoveel mogelijk in Eemnes te gebruiken. In de komende periode gaan we met de eerste 4 LEF-gebruikers het dashboard testen. Daarna zal het stapsgewijs verder uitgerold worden voor de overige LEF-gebruikers. Maandelijks worden de LEF-gebruikers geïnformeerd over de voortgang om daarmee iedereen actief betrokken te houden.

Onze Ambassadeurs