Weekbericht Corona

Geschreven door Redactie

Vermijd drukte en houd afstand. De eerste contouren van de anderhalvemeteropstelling worden zichtbaar op straat.

Samen met bewoners, organisaties en ondernemers is de gemeente afgelopen week druk bezig geweest de openbare ruimte aan te passen aan de maatstaven van de anderhalvemetersamenleving.

Het is passen en meten. Samenspraak, een flexibele opstelling en elkaar ruimte gunnen, vormen de basis voor snelle aanpassingen zoals het tijdelijk uitbreiden van de terrassen. Waarom? Omdat alleen samen we corona onder controle krijgen. De gemeente rekent op u.    

College

  • Videoboodschap burgemeester van vorige week: Stap voor stap terug naar het ‘normale’ leven.
  • Burgemeester over Boa’s 

Naar aanleiding van het geweld op Hemelvaartsdag tegen boa’s in IJmuiden is een gezamenlijk initiatief opgestart van de boa-vakbonden en de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Op dinsdag 26 mei zijn  – in  gemeenten die dit steunden – boa’s en bestuurders samengekomen om een verklaring uit te spreken. Ook Hilversum heeft zich hierbij aangesloten. “Met het verder openen van de samenleving neemt de druk op de boa’s alleen maar toe. De boa’s moeten beter uitgerust worden, maar ook meer samenwerken met en ondersteund worden door de politie”, aldus Pieter Broertjes. De burgemeester heeft namens het college een verklaring uitgesproken in het bijzijn van boa’s en publiek bij Hilversum centraal. 

Onze Ambassadeurs