Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook, De Meent en Scheendijk van kracht

Geschreven door Redactie

Van vrijdag 29 mei tot en met woensdag 3 juni zijn de tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht voor recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Voor recreatiegebied De Meent en Scheendijk in Breukelen gelden tijdelijke verkeersmaatregelen van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni. 

Gemeente Stichtse Vecht roept bezoekers op rekening met elkaar te houden, drukke plekken te mijden en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Om parkeeroverlast te voorkomen roept de gemeente bezoekers ook op vooral met de fiets naar de recreatieterreinen te gaan. 

Mijd drukte en houd afstand, ook bij een bezoek! 

In verband met het voorspelde zomerse weer zijn er misschien onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De Nieuweweg, De Meent en Scheendijk zijn daarom tijdens de dagen dat de verkeersmaatregelen van kracht zijn eenrichtingsverkeer. Zo kunnen dagjesmensen aan beide zijden van de wegen parkeren. Brandweer en ambulance hebben dan vrije doorgang tot de recreatieterreinen. Verkeersregelaars reguleren het tijdelijke eenrichtingsverkeer en zorgen dat auto’s de doorgang open houden. De gemeente vraagt alle dagjesmensen op De Strook, De Meent en Scheendijk voldoende afstand te bewaren! 

Overzicht verkeersmaatregelen 

De verkeersmaatregelen op een rij: 

  • Er geldt eenrichtingsverkeer op de Nieuweweg tussen het Zandpad en de Herenweg (Breukeleveen), rijrichting vanaf de Herenweg naar het Zandpad. 
  • Er geldt een omleidingsroute vanaf het Zandpad via Maarssen-Dorp en Maarsseveensevaart, bij de kruising Maarsseveensevaart/Landweg zich splitsend in een route via de Bethunepolder naar de Nieuweweg en De Strook, en een route via Tienhoven naar Breukeleveen en Hilversum. 
  • Er geldt eenrichtingsverkeer voor al het verkeer op de Landweg en de Griendweg, vanaf de Maarsseveensevaart naar De Strook. De beperking ‘uitsluitend toegankelijk voor bestemmingsverkeer’ op de Landweg (hoek Maarsseveensevaart) wordt opgeheven. 
  • Het is verboden om stil te staan aan beide zijden van de Griendweg. 
  • De Meent en Scheendijk zijn bereikbaar via de Laan van Gunterstein. Bij het verlaten van het recreatiegebied volgen bezoekers de route Proosdijweg richting Zandpad.

Onze Ambassadeurs