Bootrecreatie: zomerregeling van kracht en maatregelen ook op water van kracht

Geschreven door Redactie

De zomerregeling voor de brugbediening is ingegaan per donderdag 21 mei 2020. Weesp volgt hierin de regio. De coronamaatregelen die op het land gelden, zijn ook op het water van kracht. 

Zomerregeling later van start door coronacrisis 

Normaliter begint de zomerregeling begin april maar door de coronacrisis is de winterregeling verlengd. De gemeente Weesp heeft in overleg met de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht besloten om te zorgen voor een uniforme regeling voor sluizen en bruggen in de regio. Dit betekent voor Weesp dat vanaf 21 mei (Hemelvaartsdag) de zomerregeling weer van kracht is.  

Coronamaatregelen ook op het water van kracht 

Nu de bootrecreatie door het mooie weer toeneemt, is het belangrijk te weten dat ook op het water de coronamaatregelen gelden. Geen groepsvorming op boten en houdt afstand als u niet uit één huishouden komt. Er zal op het water hierop toezicht worden gehouden en indien nodig beboet worden.  

Meer informatie 

De meest actuele informatie over het openstellen van vaarwegen is te vinden op www.vaarweginformatie.nl. Voor meer informatie over de coronamaatregelen op het water zie www.weesp.nl/bootrecreatie.

Onze Ambassadeurs