Versnelde wegwerkzaamheden Oud-Loosdrechtsedijk tot Bleekveld

Geschreven door Redactie

De gemeente Wijdemeren heeft het voornemen om op zeer korte termijn groot onderhoud uit te voeren.

Aan de Oud-Loosdrechtsedijk, tussen de rotonde met de ’s-Gravelandsevaartweg en de kruising met Bleekveld.

Onder voorbehoud van politieke besluitvorming, staan de werkzaamheden gepland tot en met maandag 11 mei 2020.   De Oud-Loosdrechtsedijk is een belangrijke verbinding tussen de kernen van OudLoosdrecht en Nieuw-Loosdrecht. Het wegdek is op dit gedeelte van de dijk in slechte staat en onderhoud is op korte termijn noodzakelijk.  

  

Snellere uitvoering

Wethouder Boermans: “Uiteraard ben ik mij ervan bewust dat dit werk onverwacht komt en dat we al zeer snel van start willen gaan. Door de huidige maatregelen in het kader van het coronavirus is de overlast echter stukken minder dan op andere momenten. De weg wordt immers minder intensief gebruikt omdat veel mensen thuis zijn. Als we ervoor kiezen om dit gedeelte van de dijk nu maximaal vier dagen in zijn geheel voor al het verkeer af te sluiten, kunnen we het werk sneller en beter uitvoeren dan op andere momenten.”  

  

Horecaondernemers

De werkzaamheden komen op een ongunstig moment voor de horecaondernemers in OudLoosdrecht die momenteel via thuisbezorgen en take away een beperkte omzet draaien. “Uiteraard begrijp ik dit. We zijn daarom in goed overleg met hen en willen kijken of we hen deels financieel kunnen bijstaan in deze moeilijke tijden,” aldus Boermans. De jachthavenondernemers binnen het plangebied begrijpen de stap en kunnen zich vinden in de aanpak.  

  

Planning

Het voorstel voor het groot onderhoud ligt momenteel bij de gemeenteraad. Op woensdag 29 april bespreekt de commissie Ruimte en Economie het voorstel. Uiterlijk vrijdag 1 mei wordt bekend gemaakt of de werkzaamheden doorgaan. Aanwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de mogelijke werkzaamheden op de Oud-Loosdrechtsedijk.  

Onze Ambassadeurs