Scholen en kinderopvang vanaf 11 mei veilig weer open

Geschreven door Redactie

Scholen en kinderopvang gaan vanaf 11 mei gedeeltelijk weer open.

Dit na aankondiging van de ministerpresident op 21 april. In Hilversum zijn scholen en kinderopvang gezamenlijk aan de slag gegaan hoe zij na de meivakantie deze herstart willen gaan vormgeven.   

Wethouder Annette Wolthers (Onderwijs): “Deze herstart vormt een grote puzzel voor zowel scholen als kinderopvang. De scholen staan voor de opgave om weer onderwijs aan te bieden en daarnaast ook noodopvang. De kinderopvang staat voor de taak om de reguliere kinderen op te vangen, zich aan te passen aan de roosters van de verschillende scholen en tevens noodopvang te bieden. Dat is een flinke klus! Een belangrijke voorwaarde voor opvang en onderwijs is dat de omstandigheden altijd veilig dienen te zijn voor de kinderen en voor de medewerkers. Graag wil ik namens het college, scholen en kinderopvang iedereen bedanken voor de steun en het begrip tot nu toe en vragen dit vol te houden. We realiseren ons terdege dat de maatregelen vragen om grote inzet en flexibiliteit van ons allemaal, ook van de ouders/verzorgers en van de kinderen!”  

Knelpunten en oplossingen 

Er is geïnventariseerd waar knelpunten liggen en welke oplossingen mogelijk zijn. De kans bestaat dat de vraag naar opvang op bepaalde dagen en locaties groter is dan normaal gesproken.  

Alle partijen doen er alles aan om naast goed onderwijs ook te zorgen voor aansluitende opvang. Ouders/verzorgers kunnen een bijdrage leveren in deze situatie. Het kan helaas zo zijn dat niet alle contractdagen kunnen worden gehonoreerd omdat de kinderopvang dan mogelijk boven zijn capaciteit zou moeten werken, of een veilige organisatie van de opvang niet kan realiseren. Daarom wordt ouders/verzorgers gevraagd om terughoudend te zijn met de aanvraag van (nood)opvang. De verwachting is dat deze situatie een aantal weken duurt; we hopen dat scholen daarna weer open mogen zoals gebruikelijk.  

Vergoeding kosten kinderopvang 

De rijksoverheid heeft besloten om het grootste gedeelte van de kosten van de kinderopvang voor ouders te blijven vergoeden. De maatregelen gelden momenteel tot 2 juni 2020. Half mei zal het kabinet de situatie opnieuw bekijken. Wanneer dit leidt tot veranderingen, worden ouders/verzorgers hierover via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd.  

  

Onze Ambassadeurs