Sporten voor jongeren onder voorwaarden toegestaan

Geschreven door Redactie

De Weesper jeugd mag weer samen gaan sporten. Dat is de uitkomst van het gewijzigde coronabeleid dat vandaag in gaat. Wel zijn er strenge voorwaarden waar aan voldaan moet worden. De richtlijnen voor verantwoord sporten zijn opgesteld door NOC*NSF. Voor jongeren onder de 12 zijn er weinig beperkingen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten zich tijdens het sporten houden aan de anderhalve meter regel. 

De sportactiviteiten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches en de Weesper sportverenigingen. Deze partijen en de gemeente Weesp zijn nu druk in gesprek met regelen van de activiteiten en locaties. Wanneer er een overzicht is, komt dit op www.sportiefweesp.nl te staan. Sportaanbieders die activiteiten willen organiseren, kunnen een mail sturen naar jeugdsport@weesp.nl t.a.v. de buurtsportcoaches Ingmar en Bastiaan. 

Anders dan normaal 

Het sporten gaat anders dan normaal. Kantine en douche ruimte blijven gesloten. Douchen en omkleden moet dus thuis. Ook mogen jongeren voor en na het sporten niet rondhangen op het sportcomplex. Ouders en andere volwassenen mogen de trainingen niet bijwonen. Zo wordt voorkomen dat er te veel mensen samen komen en er onveilige situaties ontstaat. De sportcomplexen blijven voor alle andere activiteiten gesloten. Het is dus handig om een warme schone trui of vest mee te geven voor na het trainen. Ook is het slim water mee te geven en iets kleins om te eten voor na het sporten.

Onze Ambassadeurs