Tiger king heeft twee kanten
De real-life serie Tiger King over een privé-dierenpark in Amerika, is wereldwijd razend populair. Ook in Nederland behoort de 7-delige reeks over het verbijsterende werk en leven van Joe Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic, tot de best bekeken series op Netflix. De voormalig eigenaar van het Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma hield honderden exotische dieren waar het publiek mee op de foto kon en mee mocht knuffelen. Vooral tijgerwelpjes moeten het ontgelden en worden vlak na hun geboorte al uitgebuit als knuffeldier.
Waarom Joe Exotic alles behalve een 'Tiger King' is
Hoog tijd voor een tegengeluid! De serie heeft weinig aandacht voor het enorme dierenleed dat schuilgaat achter dit soort attracties, waar exotische dieren misbruikt worden voor geld. In de pers en op social media wordt vooral benadrukt hoe gestoord en bizar de mensen in de serie zijn. Bij Stichting AAP vinden we het vooral zorgelijk dat het in Amerika, maar ook in een aantal Europese landen, nog steeds legaal is om op zo’n manier met wilde dieren om te gaan. Er is nog veel werk te doen om een eind maken aan dit soort entertainment.
AAP wil graag kennis en ervaring delen om alle kijkers bewust te maken van de gruwelen in de dierenparken waar Tiger King zich afspeelt. Daarom beantwoorden onze specialisten vragen van kijkers die via onze social media gesteld kunnen worden.
Video’s waarin misschien ook wel jouw vragen beantwoorden volgen binnenkort!
Help de dieren!
AAP vangt dieren op die een leven achter de rug hebben als circusdier of misbruikt zijn voor menselijk entertainment. AAP geeft ze een dierwaardig bestaan. Daarnaast pleiten we voor betere wetgeving om te voorkomen dat de dieren in deze ellendige situaties belanden.