10.000 euro goederen van Maxis Muiden voor Voedselbank Gooi en Omstreken

Geschreven door Redactie

 

Het is een bijzondere overdracht op vrijdag 24 april 2020.

Winkeliersvereniging Maxis uit Muiden schenkt voor 10.000 euro goederen aan Voedselbank Gooi en Omstreken. Nadat een eerdere winkelactie was afgelast, organiseerden de winkeliers een fantastische actie en brachten in korte tijd goederen ter waarde van 10.000 euro bij elkaar.  

 

In Muiden staan in een enorme hal de pallets en rolcontainers vol dozen en pakken houdbare producten. Het zijn producten waar een (brood)maaltijd mee samen te stellen is en groente conserven, soep, rijst, visconserven, crackers en beschuit. Ook handzeep en douche- of lichaamsverzorgingsproducten zijn verzameld door de winkeliers.  

 

Vrijdagmiddag rijden twee vrachtwagens voor van de Voedselbank om het eerste gedeelte van de donatie te vervoeren naar Huizen, waar het distributiecentrum voor het Gooi en Omstreken is gevestigd. Een derde vrachtwagen haalt later de rest op. 

 

Al deze producten zijn meer dan welkom in deze hectische tijd. Door baanverlies of het stoppen van inkomsten bij ZZP’ers komen er bij de Voedselbank 10 % meer aanmeldingen binnen. Gelukkig blijft er met deze - en andere - acties ruim voldoende voedsel om alle cliënten van een voedselpakket te blijven voorzien. Uit naam van alle cliënten daarom heel hartelijk dank voor de inspanningen en gulheid van de winkeliers van Maxis Centrum.  


Onze Ambassadeurs