Koningsdageditie: Samen thuis

Geschreven door Redactie

Op 27 april is het Koningsdag. Een speciale editie, waarbij we niet massaal naar vrijmarkten en festivals trekken, maar samen thuisblijven. De nadruk ligt nog steeds op samen. Hilversum sluit zich dit jaar volledig aan bij het landelijke Koningsdagprogramma van de Oranjebond.

Het programma

06:19 - Vanaf zonsopgang mag je de vlag en wimpel uithangen. Dit jaar niet alleen voor de koning, maar juíst voor al die mensen die Nederland op de been houden.

09:45-10:00 - De klokken van Hilversum zullen luiden als teken van verbinding tussen vreugd en verdriet.

10:00 - Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. Plaats de leukste foto’s en video’s online met #Wilhelmus2020 en tag @livehilversum.

10:00 – 18:00 - Verschillende artiesten maken een ronde langs de verpleeg- en verzorgingstehuizen met een muzikale ode aan de bewoners, patiënten en de zorghelden.

16:00 - Nationale toost op iedereens gezondheid.

Bericht voor de Koning

De coronacrisis is een bijzondere en lastige periode. Op Koningsdag vieren we de gezamenlijkheid in onze samenleving. De Koning is de verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland. Daarom een oproep aan alle kinderen tot 12 jaar, om hun belevenissen van deze periode te schetsen in de vorm van een tekening, verhaal of gedicht. Op 27 april worden alle tekeningen en verhalen gepubliceerd en aan de koning aangeboden als e-book. Stuur tekeningen of gedichten vóór 22 april op naar vertelhetdekoning@oranjebond.nl of Kerkweg 11, 4424 NJ te Wemeldinge. Vermeld daarbij naam, leeftijd en woonplaats.

Oproep klokkenluiders

Om 09:45 worden de Hilversumse klokken geluid. Klokken van bekende kerken en gebouwen zoals de Sint-Vitus en het Raadhuis zullen een kwartier lang te horen zijn. Ook wanneer u als klokkenluider nog geen bericht van de gemeente heeft ontvangen, willen wij u vragen om op 27 april om 09:45 uw klok te luiden.



Onze Ambassadeurs