Onderzoek naar haalbaarheid verkeersoplossingen Smidsbrug in Kortenhoef

Geschreven door Redactie

Gemeente Wijdemeren gaat de haalbaarheid onderzoeken van een aantal maatregelen die de doorstroming en verkeersveiligheid rond de Smidsbrug in Kortenhoef moeten verbeteren.   

Het verkeer rond de Smidsbrug in Kortenhoef is een punt van zorg. Zo bleek ook uit de online inventarisatie naar verkeersknelpunten  die de gemeente begin dit jaar heeft gehouden. Vooral op spitstijden loopt het verkeer rond de brug vaak vast, met lange wachttijden en onveilige situaties als gevolg.   

Oplossingsrichting Naast de online inventarisatie heeft verkeersbureau Goudappel-Coffeng een onderzoek gedaan naar de verkeerssituatie. Ook zij concluderen dat de doorstroming en veiligheid verbeterd moeten worden. Zij hebben een voorstel gedaan voor een aangepaste inrichting. Hierbij worden o.a. de stoplichten vervangen door een voorrangsplein en zijn er aanpassingen nodig op de kruising Kerklaan-Emmaweg.   

Bewonersavond In de komende periode gaat de gemeente de haalbaarheid van deze aangepaste inrichting verder bekijken en het geheel uitwerken tot een voorlopig ontwerptekening. Hierna volgt er een bewonersavond. Omwonenden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Wethouder Boermans: “Ik vind het belangrijk om dit knelpunt zo snel mogelijk op te lossen, ook met het oog op mogelijke woningbouw in het gebied. Ik ben dan ook blij met deze vervolgstap.” Het onderzoek duurt zeker tot na de zomer. 

Onze Ambassadeurs