Supermarkten mogen tijdelijk op zondag langer open

Geschreven door Redactie

In verband met het coronavirus mogen de supermarkten in Huizen vanaf zondag 29 maart tijdelijk langer open, namelijk van 09.00 tot 20.00 uur. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen. Deze tijdelijke verruiming blijft geldig zolang de maatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn. De verruiming moet ertoe leiden dat er minder bezoekers tegelijkertijd in de winkels zijn, waardoor 1,5 m afstand gewaarborgd kan worden. 

Voorkomen risico besmetting 

Normaal gesproken mogen supermarkten in Huizen op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur open zijn. Om het aantal bezoekers zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen, gelden er tijdelijk verruimde openingstijden. Supermarkten mogen vanaf zondag 29 maart van 09.00 uur tot 20.00 uur open zijn. Hierin hebben supermarkten een keuzevrijheid. Raadpleeg (de website van) de supermarkt in uw buurt om te ontdekken of deze op zondag langer open is. 

Laden en lossen 

Ook gelden er aangepaste tijden voor het laden en lossen. Het laden en lossen van goederen is vanaf 29 maart eveneens toegestaan tussen 09.00 en 20.00 uur. Dankzij deze verruiming kan het personeel dat hiervoor nodig is gespreid worden ingezet en is het aantal contactmomenten minder. 

Verantwoordelijkheid supermarkten 

De supermarkten nemen hun verantwoordelijkheid als het gaat om het spreiden van bezoekers. Zo zorgen zij ervoor dat de minimale afstand van 1,5 m gewaarborgd is. Dat betekent ook dat supermarkten het aantal bezoekers kunnen begrenzen. Tot slot zullen zij stimuleren dat bezoekers alleen de winkel bezoeken, behalve als dat niet kan. Bijvoorbeeld bij mensen met een beperking of in het geval van één-oudergezinnen.

Onze Ambassadeurs