De Blaricummermeent krijgt een zorgvilla

Geschreven door Redactie

In De Blaricummermeent wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming.  

Donderdag 5 maart werd officieel een koopovereenkomst getekend voor de grond door wethouder Anne-Marie Kennis (projectwethouder De Blaricummermeent) van de gemeente Blaricum en Carolien Vermaas (directeur senioren- en zorghuisvesting) van HD. Ook wethouder Gerard Knoop (sociaal domein en volksgezondheid) van de gemeente was aanwezig. 

Nieuwbouw geïnspireerd op het oude Blaricumse dorp 

De zorgvilla komt in het sluitstuk van De Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en Huizen. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot, waarmee wordt gerefereerd aan de panden in het oude dorp. Dit vormde voor HD Architecten de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering, waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt.  

Rond de zorgvilla komt water en verder wordt het plan omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. De kleinschalige zorgvilla biedt ruimte aan zevenentwintig comfortabele studio’s. De bouw van de Zorgvilla Blaricum start in het derde kwartaal van dit jaar.

Onze Ambassadeurs