Geef leiding aan de Voedselbank

Geschreven door Redactie

Mensen die (tijdelijk) in financiële nood verkeren zijn voor voedselhulp welkom bij de Voedselbank Gooi en Omstreken.

Ook dit jaar zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een voedselpakket weer verruimd. Opvallend is dat gezien de armoedecijfers nog steeds een deel van die groep niet bij de voedselbank aanklopt voor hulp. Nog veel mensen weten niet dat er niet gekeken wordt naar bezittingen, maar alleen naar het besteedbare inkomen.

Inmiddels zijn er ongeveer 220 enthousiaste vrijwilligers actief om te zorgen dat alle pakketten wekelijks weer uitgedeeld kunnen worden.

Op dit moment is er een Algemeen Coördinator, maar de voedselbank zoekt dringend naar een tweede man of vrouw voor deze taak. Het gaat daarbij om twee dagen per week in Huizen.

De Algemeen Coördinator vervult als het ware de functie van bedrijfsleider en stuurt de diverse afdelingen binnen de voedselbank aan. Hij of zij draagt bij aan het goed functioneren van de voedselbank als totaliteit en is voorts belangrijk bij beleidsontwikkelingen in samenspraak met het bestuur.

De vestiging aan de Energieweg in Huizen is in principe drie dagen per week open en op twee van die dagen speelt de beoogde man of vrouw een belangrijke rol. Het is van belang dat hij of zij kan omgaan met computerprogramma’s als Office, Word en Excel. Op maandag en vrijdag is de voedselbank alleen open voor incidentele of extra werkzaamheden.

Het aantal actieve vrijwilligers is groot, maar vaak komen ze tijd te kort om de opengevallen plaatsen ook nog adequaat te kunnen opvullen. Eigenlijk is de voedselbank veel te groot geworden voor een systeem van goedwillende ‘vliegende keeps’.

Aan de Energieweg in Huizen is een aantal bedrijfsonderdelen actief, zoals de afdelingen acquisitie, intake, transport, magazijn en klantenadministratie. Daarnaast zijn er diverse uitgiftepunten voor voedselpakketten in de regio o.l.v. een coördinator, die ook onder de verantwoordelijkheid vallen. Het is leuk en vooral dankbaar werk.

Naast een enthousiaste algemeen coördinator voor twee dagen per week, is de voedselbank ook altijd op zoek naar andere vrijwilligers. Alle vacatures staan vermeld op de website www.voedselbankgooi.nl en worden aangemeld bij de diverse vrijwilligerscentrales in de regio.

Wie tijd over heeft, een uitdaging zoekt en iets wil betekenen voor de grote groep mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen, wordt van harte uitgenodigd te reageren. Dat kan via email coordinator@voedselbankgooi.nl of per telefoon 035-5339775 van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor nadere inlichtingen kan men ook bellen met de huidige coördinator, Gert Haas.




Onze Ambassadeurs