Huidirritatie en onvruchtbaarheid door 'slijm in potje'

Geschreven door Redactie

De NVWA geeft een veiligheidswaarschuwing: Je kan huidirritatie en onvruchtbaarheid krijgen door 'slijm in potje'. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zegt dat het kinderspeelgoed ‘slijm in potje’ van Free & Easy schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Het potje heeft vier verschillende kleuren slijm, namelijk rood, geel, groen en blauw. Deze potjes zijn verkocht tussen juli 2018 en september 2019. In dit slijm zit te veel boor. Te veel boor kan leiden tot huidirritatie, misselijkheid en diarree. 

Als je te lang bloot wordt gesteld aan te veel boor kan dit leiden tot blijvend letsel en kan dit zelfs gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid. 

Alle potjes met het artikelnummer S34897030 met EAN-code 8719202637052 en batchnummers 277078 en 671638 zijn gevaarlijk. De EAN-code kun je vinden op de achterkant van de kleurenkaart. De batchnummers staan boven de barcode. 

Je kunt je potje slijm terug breng naar de winkel. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug. Hier heb je geen aankoopbon voor nodig. Gebruik het potje vooral niet! 

Het slijm is verkocht via de winkels De Suikerbol in Wassenaar (liggend in pretpark Duinrell), Nagel Consultancy B.V. in Nijmegen, Tuincentrum Oosterik B.V. in Denekamp, V.O.F. Langeveld in Den Haag, Supermarkt van Keppel B.V. in Zevenhuizen en T.O.M. BV in Bladel.

Onze Ambassadeurs