Wijzigingen rond de feestdagen

Geschreven door Redactie

De feestdagen komen er aan en dat betekent een aantal tijdelijke wijzigingen in het afval ophalen en de openingstijden van de scheidingsstations. We zetten ze even op een rijtje.


Gewijzigde openingstijden scheidingsstations

Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluiten de scheidingsstations in Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp om 15.00 uur. De dagen tussen Kerstmis en oud en nieuw zijn de scheidingsstations zoals gebruikelijk geopend.

Inzameling Eerste en Tweede kerstdag verschuift

De inzameling van woensdag 25 december schuift naar dinsdag 24 december en van donderdag 26 december schuift een dag op naar vrijdag 27 december. Op die dinsdag en vrijdag halen wij bij meer woningen dan normaal het afval op. Hierdoor komen we mogelijk later uw bak legen dan u gewend bent. Dit kan uitlopen tot 21.00 uur.

Kerstbomeninzameling

Vanaf 6 januari starten we met het ophalen van de kerstbomen. In Muiden en Muiderberg regelt de gemeente de inzameling. Zorgt u ervoor dat uw kerstboom voor 07.30 uur ’s morgens aan de weg

ligt? Omdat de kerstbomen worden verwerkt tot biomassa en compost, kunnen alleen kerstbomen zonder versiering en zonder pot of houten kruis worden meegenomen.

Maandag            6 en 13 januari             Gooise Meren en Hilversumse Meent Hilversum

Dinsdag              7 en 14 januari             Hilversum 

Woensdag          8 en 15 januari             Huizen en Blaricummermeent

Donderdag         9 en 16 januari             Laren en Blaricum inclusief Bijvanck

Vrijdag                10 en 17 januari           Wijdemeren en Weesp


Meer informatie:

  • Op de website www.gad.nl: type uw postcode en huisnummer in en u vindt uw persoonlijke inzamelschema 2020.
  • Altijd op de hoogte blijven? Download de GAD app op uw telefoon of tablet. In de app vindt u uw persoonlijke inzamelschema, informatie welk afval waar hoort en brenglocaties. U kunt instellen dat u een melding ontvangt wanneer u welke container aan de weg moet zetten.


Onze Ambassadeurs